Praktijk voor relatietherapie, individuele therapie & coaching
Gezin therapie, relatie therapie Mijn naam is Ton Steehouder. Ik werk 25 jaar in de eerstelijns Geestelijke Gezondheidszorg, zowel in uitvoerende- als leidinggevende functies. Ik ben Relatie- en Gezinstherapeut en geregistreerd Gestalttherapeut (lid NVAGT/EAGT).

Sinds september 2011 ben ik geregistreerd als ECP- houder.
Therapeuten met een ECP registratie, hebben een langdurige psychotherapie opleiding afgerond, welke is erkend door de European Association for Psychotherapy (EAP) te Wenen, in Nederland vertegenwoordigd door de Nederlandse Associatie voor Psychotherapie (NAP).

Destijds ben ik mijn loopbaan begonnen als psychiatrisch verpleegkundige. Na mijn HBO-opleiding tot maatschappelijk werker, volgde ik de Voortgezette Opleiding, richting Gezinstherapie en Complex Agogische Situaties. Ook heb ik een vierjarige specialistische opleiding Relatie- en Gezinstherapie afgerond bij het
Kempler Instituut Nederland. Ik heb diverse cursussen en trainingen gevolgd, onder andere in Transactionele Analyse (TA), Systeemgericht werken bij huiselijk geweld, en Oplossingsgericht werken.

In 2013 volgde ik de basis- en vervolgopleiding in Emotionally Focused Therapy (EFT). Deze door Sue Johnson ontwikkelde relatietherapie is in Nederland vooral bekend door haar baanbrekende boek "Houd me vast".
Dorperesch 18 | 7641 SK Wierden | 0546-574993 | 06-13380163 | info@praktijksteehouder.nl
‘Mijn manier van
werken is vooral
open, persoonlijk
en constructief’